17.2.15

Μπλε όνειρα

Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο ατελιέ μιας ζωγράφου σήμερα... στο βιβλίο μας, φυσικά! Η ζωγράφος ήταν η Ειρήνη, η αδερφή του Πέτρου του συμμαθητή των παιδιών. Η παρέα μας εντυπωσιάστηκε πολύ από το εργαστήρι της Ειρήνης και ιδιαίτερα τους άρεσε ο τεράστιος πίνακας που ζωγράφιζε, τα "Μπλε όνειρα".


Αφού επεξεργαστήκαμε εξονυχιστικά τον πίνακα, προσπάθησε ο καθένας να βρει έναν τίτλο. Ακούστηκαν πολύ εύστοχες προτάσεις: "Το γαλάζιο διάστημα", "Ο βυθός με τον ιππόκαμπο", "Ο ουρανός με τ' αστέρια" και άλλα πολλά.
Διαβάσαμε μετά το κείμενο για πρώτη φορά.


Μετά παίξαμε λίγο με την κυρία Αντίθετη και τον κύριο Συνώνυμο... ...και ύστερα ξεχωρίσαμε τις λέξεις με το καινούριο ζευγαράκι.


Είπαμε πώς έχουμε πάλι 2 γράμματα που βγάζουν μια φωνή, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε στη γειτονιά των Δίψηφων φωνηέντων, γιατί αυτά δε φωνάζουν δυνατά. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να φτιάξουμε μια καινούρια γειτονιά γι' αυτά.


Βρήκαμε λέξεις και φτιάξαμε το σπιτάκι του Μπ μπ.
Συνδυάσαμε το Μπ μπ με φωνήεντα απλά και δίψηφα και ξαναδιαβάσαμε πιο προσεκτικά το κείμενο.Κυκλώσαμε τα Μπ μπ στο κείμενο και ασχοληθήκαμε με τη δραστηριότητα του Βιβλίου.Παίξαμε μετά το παιχνίδι της παρατηρητικότητας με τους 2 πίνακες του Βιβλίου και τα πήγαμε πολύ καλά!


Τελειώνοντας ζωγραφίσαμε ένα όνειρο που είχαμε δει και το περιγράψαμε με λίγα λογάκια.Η παρουσίαση


Η εργασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου