19.2.15

Με πινέλα και φαντασία (1)

Επηρεασμένα από το εργαστήρι ζωγραφικής που επισκέφτηκαν χτες τα παιδιά αποφάσισαν να γίνουν κι αυτά ζωγράφοι και να ζωγραφίσουν τη μάντρα του σχολείου τους. Θα φέρουν χοντρά πινέλα και τη φαντασία τους και θα πιάσουν δουλειά.

Τα παιδιά προσπάθησαν να μαντέψουν τι μπορεί να κοιτάζουν ο δάσκαλος και οι μαθητές. Κυριάρχησε η άποψη ότι σκέφτονται να βάψουν τη μάντρα γιατί είναι βρώμικη. Κάποιος μάλιστα είπε πως έγινε διάρρηξη στο σχολείο και οι πατημασιές στη μάντρα είναι τα ίχνη των ληστών!
Διαβάσαμε το κείμενο για να δούμε τι συνέβη στ' αλήθεια και τα παιδιά απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις.Ξαναδιαβάσαμε συγκεκριμένες λέξεις του κειμένου (αυτές που περιείχαν το καινούριο ζευγαράκι Ντ ντ) και διακρίναμε σ' αυτές το σημερινό γράμμα.
Βρήκαμε πολλές λέξεις και φτιάξαμε το σπιτάκι του Ντ ντ, που το βάλαμε δίπλα σε κείνο του Μπ μπ.Διαβάσαμε τις συλλαβές μας και άλλη μια φορά το κείμενο.Παίξαμε και με τα αντίθετα και τα συνώνυμα.Στη συνέχεια κυκλώσαμε τα Ντ ντ και τα συμπληρώσαμε στη δραστηριότητα του Βιβλίου για να μάθουμε τι ζωγράφισαν τελικά τα παιδιά στη μάντρα του σχολείου.Μιλήσαμε για τους 2 πίνακες που υπήρχαν στο Βιβλίο...... και τέλος λύσαμε αινίγματα στο ροζ τετράδιο.Η παρουσίασηΗ εργασία για το σπίτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου