27.1.15

Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας

Συνέχεια των παραμυθιών σήμερα. Ο Σαμπέρ μας διηγήθηκε το παραμύθι της Συννεφένιας, που την πήρε ο Άνεμος μακριά από τον άντρα της, τον Φωτιά και την κόρη της, τη Χιονένια. Τη συνέχεια και το τέλος όμως θα τα μάθουμε αύριο.


Αφού κάναμε υποθέσεις για τα πρόσωπα της εικόνας, διαβάσαμε το παραμύθι και εντοπίσαμε τα σημαδάκια που μας δείχνουν ότι η ιστορία δεν τελειώνει, αλλά συνεχίζεται.


Εκτός από τη Συννεφένια ο Άνεμος πήρε και κάποιες λέξεις μαζί του και από αυτές που έμειναν ανακαλύψαμε με ποιο γράμμα θα ασχοληθούμε.Είδαμε πώς γράφεται, βρήκαμε λέξεις, φτιάξαμε το σπιτάκι του Ξξ και το βάλαμε στη γειτονιά των ήσυχων γραμμάτων, που πληθαίνουν συνέχεια, ενώ τα φωνακλάδικα έχουν μείνει 7.
Φτιάξαμε τις συλλαβές μας και αναλύσαμε τη λέξη "ταξίδι"...... κυκλώσαμε τα Ξξ στο κείμενο και στο τραγούδι της Συννεφένιας...
... μάθαμε τι είπε ο Άνεμος στον Ήλιο...... και διαβάσαμε το κείμενο επιμένοντας στις προτάσεις που θα έχουμε αύριο για ανάγνωση.


Στο Τετράδιο Εργασιών κυκλώσαμε τα Ξξ στις εικόνες και τα γράψαμε στις γραμμούλες, καθώς ακούγαμε το τραγούδι της Συννεφένιας.

Μετά ασχοληθήκαμε με τις υπόλοιπες δραστηριότητες...


... και στο τέλος φτιάξαμε το Βιβλίο του Ξξ.Η παρουσίασηΗ εργασία για το σπίτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου