8.1.15

Χάσαμε τη γάτα

Επιστροφή στα θρανία σήμερα με πολύ κρύο. Την καρδούλα μας ζέσταναν όμως οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια των μικρών μας "θαυμάτων", που δεν σταμάτησαν να λένε όλη τη μέρα πόσο τους έλειψε το σχολείο!
Σήμερα χάσαμε τη γάτα, λοιπόν, αμέσως μετά που βρήκαμε τον παπαγάλο! Όχι για πολύ όμως! Τα παιδιά την ανακάλυψαν να τρέχει μέσα στο δρόμο με μια χαρτοσακούλα στο κεφάλι και αφού έχει αποφύγει λίγο πριν ένα τροχαίο ατύχημα μ΄ένα μηχανάκι! Αφήστε που έκανε άνω κάτω το μανάβικο "Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ" πετώντας κάτω λάχανα, χόρτα και αχλάδια! Αλλά ο καλός μανάβης τη συγχώρεσε, γιατί τον έκανε να γελάσει πολύ!


Το γράμμα της ημέρας ήταν το Χχ

Αφού είδαμε πώς γράφεται...


... βρήκαμε πολλές λέξεις που αρχίζουν απ΄αυτό και φτιάξαμε το σπιτάκι του, που το βάλαμε στη γειτονιά των σιωπηλών γραμμάτων.Συνεχίσαμε κυκλώνοντας το καινούριο γράμμα στο κείμενο και στο τραγουδάκι.Ακολούθησαν οι συλλαβές μας απ' την "καλή" κι απ' την "ανάποδη"...... και η λέξη "λάχανο" που χωρίστηκε σε συλλαβές και γραμματάκια.Μιλήσαμε και για το καινούριο σημαδάκι που ανακαλύψαμε στο τραγουδάκι, την απόστροφο! Θα πούμε περισσότερα γι΄αυτήν αργότερα.Αφού τελειώσαμε και τη δραστηριότητα του Βιβλίου...


... ακούσαμε το τραγουδάκι και γράψαμε ωραία Χχ, στο Τετράδιο Εργασιών.Κυκλώσαμε τα Χχ στις εικόνες και ασχοληθήκαμε και με τις άλλες δραστηριότητες του Τετραδίου Εργασιών.

Στο τέλος φτιάξαμε το Βιβλίο του Χχ με τις ωραίες ζωγραφιές μας.Η παρουσίαση του Χχ


Η εργασία για το σπίτιΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου