4.12.14

Μύτη σαν σαλάμι

Οι φίλοι μας πήγαν τελικά στην παράσταση και βρήκαν και άλλους εκεί, το Σαμπέρ, τον Ορφέα, την Ιωάννα και τον παππού της. Μέχρι ο παπαγάλος, η γάτα κι ένας σκύλος την παρακολουθούσαν. Κι έτσι το σημερινό μας κείμενο δεν ήταν παρά ένας διάλογος ανάμεσα στον Καραγκιόζη και το Μορφονιό με τη μεγάλη μύτη. Πολύ το διασκεδάσαμε!

Ξεκινώντας από την εικόνα εντοπίσαμε τα πρόσωπα, τα ζώα και τα πράγματα και ανακαλύψαμε ότι το γράμμα, το οποίο θα μας απασχολούσε σήμερα ήταν το Μμ.
Είδαμε την ιστορία της Μικρής Μαϊμούς, βρήκαμε λέξεις από Μμ και...


... φτιάξαμε το σπιτάκι του και το βάλαμε στη γειτονιά των ήσυχων γραμμάτων.


Είδαμε πώς γράφεται... 

... φτιάξαμε καλές και ανάποδες συλλαβές...... και ο κύριος Μήλος μας ζήτησε να το κυκλώσουμε στο κείμενο και στο τραγούδι του Μορφονιού.Τους διάβασα μια φορά το καινούριο κείμενο και, μόλις σταμάτησαν τα γέλια, το διαβάσαμε ξανά όλοι μαζί. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια να μαντέψουμε τι αισθανόταν ο Μορφονιός και ο Καραγκιόζης κάθε φορά που μιλούσαν και το αποτυπώναμε με φατσούλες. (Καταπληκτική ιδέα της Αστεράτης για άλλη μια φορά.)


Συνδέσαμε στη συνέχεια την έκφραση συναισθημάτων στο γραπτό λόγο με τα σημεία στίξης (όλα αυτά τα συναισθήματα και τον τρόπο που θα πούμε μια πρόταση μας τον δείχνουν τα σημαδάκια της στίξης). Μιλήσαμε ιδιαίτερα για το κόμμα και παίξαμε λίγο μαζί του...... αλλά και με τα άλλα σημεία στίξης.


Κάναμε τη δραστηριότητα του Βιβλίου και ακούσαμε το τραγούδι του Μορφονιού, καθώς κυκλώναμε τα Μμ στις εικόνες του Τετραδίου Εργασιών.Συνεχίσαμε με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Τετραδίου Εργασιών...

... και τελευταία αφήσαμε τα Μμ, που προσπαθήσαμε να τα γράψουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, μιας και ήταν λίγο δύσκολα και το μικρό και το μεγάλο.


Η αγαπημένη μας συνήθεια έμεινε για το τέλος, όπως πάντα, και φτιάξαμε ωραίες ζωγραφιές για το Βιβλίο του Μμ.

Η παρουσίαση του Μμ


Η εργασία για το σπίτι


Σημεία στίξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου