3.12.14

Θέατρο σκιών

Η καινούρια μας ενότητα ξεκινά με μια παράσταση του Καραγκιόζη. Η Μαρίνα και ο Άρης ενθουσιασμένοι κοιτάζουν μια αφίσα για την παράσταση και αποφασίζουν να την παρακολουθήσουν. Στην εικόνα βλέπουμε και τον Σαμπέρ να ταΐζει μια γάτα.
Ξεκινήσαμε με μια συζήτηση για τις αφίσες: τι είναι, πού τις βλέπουμε, σε ποιες περιπτώσεις τις χρησιμοποιούμε... Και μέσα από τη συζήτηση αναδύθηκαν οι λέξεις με το καινούριο γράμμα.
Βρήκαμε κι άλλες και φτιάξαμε το σπιτάκι του Θθ, που το βάλαμε στη γειτονιά των ήσυχων γραμμάτων.Μετά είπαμε πώς θα γράφουμε το κεφαλαίο, χοντρούλι Θ και το μικρό, λεπτούλι θ...


... και φτιάξαμε καλές και ανάποδες συλλαβές.
Σειρά μετά είχε η ανάλυση και η σύνθεση της λέξης "καλάθι".

Ύστερα τους διάβασα το κείμενο και, αφού εξηγήσαμε τι σημαίνουν οι λέξεις "θεόρατο" και "θαλασσόλυκος" και βρήκαμε τα συνώνυμά τους, ξαναδιαβάσαμε πολλές φορές και με πολλούς τρόπους το κείμενο των ροζ γραμμών, που θα έχουμε αύριο για ανάγνωση.


Έγινε λόγος για το "μία" και "μια" (η διαφορά στην προφορά τους οφείλεται στον τόνο)...

... αλλά και για τις λέξεις που άρχιζαν από "σκ" και "σπ".

Στη συνέχεια κυκλώσαμε τα Θθ του κειμένου...


... βρήκαμε τι θα πάρει μαζί του ο Καραγκιόζης...


... και κυκλώσαμε τα Θθ στο τραγουδάκι του την ώρα που το ακούγαμε.
Στο Τετράδιο Εργασιών ξεκινήσαμε κυκλώνοντας τα Θθ στις εικόνες (βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε και λίγο Μαθηματικά)...


 και συνεχίσαμε με τις υπόλοιπες δραστηριότητες.Αφού γράψαμε και ωραία Θθ...... ανοίξαμε το Πρόχειρο και γράψαμε 2 προτάσεις που ξεκινούσαν με τη φράση "Θα ήθελα".


Στο τέλος ξανακούσαμε το τραγούδι του Καραγκιόζη και ζωγραφίσαμε λεξούλες από Θθ για να ετοιμάσουμε το Βιβλίο του Θθ.


Η παρουσίαση του Θθ


Η εργασία για το σπίτιΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου