24.11.14

Νυχτώνει

Νύχτωσε στον κήπο του κυρίου με το καπέλο και οι τρεις φίλοι μας ένιωσαν να φοβούνται από τους θορύβους που άκουγαν, αλλά δεν ήταν παρά δυο νυχτοπεταλούδες, η Νένα και η Νανά που πετούσαν πάνω απ' τη λίμνη με τα νούφαρα.

Κι έτσι κάπως συναντηθήκαμε με το Νν.


Μάθαμε να το γράφουμε σωστά ( το μεγάλο, γιατί το μικρό το ξέραμε καλά) και φτιάξαμε το σπιτάκι του με τις λέξεις που βρήκαμε.Είδαμε και την Ντροπαλή Ντομάτα και γελάσαμε πολύ.Το συνδυάσαμε με τα φωνακλάδικα γράμματα κι έτσι...... κι αλλιώς!
 Και μετά το χρωματίσαμε στο βιβλίο μας.Μιλήσαμε και για την καινούρια λέξη (ολικά θα τη μάθουμε κι αυτή) το "είναι" και το κυκλώσαμε στο κείμενο, αφού παίξαμε λίγο μαζί του.
Μετά διαβάσαμε το κείμενο και ανακαλύψαμε, γιατί είχαν αυτή την έκφραση στο πρόσωπό τους τα παιδιά. Αφού διαβάσαμε πολλές φορές τις γαλάζιες γραμμές, τους ζήτησα να μου διαβάσουν ανακατεμένες λέξεις από το κείμενο. Καλά τα πήγαμε.


Η δραστηριότητα του βιβλίου ήταν πολύ εύκολη, 


αλλά στο ποιηματάκι της Νένας και της Νανάς τα Νν ήταν πολλά και μας ξέφυγαν μερικά. Περνώντας στο Τετράδιο Εργασιών, αφού κυκλώσαμε το καινούριο γράμμα στις εικόνες, ακούσαμε το τραγουδάκι της Νένας και της Νανάς γράφοντας Νν.

Ασχοληθήκαμε με τις υπόλοιπες δραστηριότητες και μετά φτιάξαμε το Βιβλίο του Νν.Η παρουσίαση του Νν


Η εργασία για το σπίτι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου