6.10.14

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

Τι όμορφα που περάσαμε σήμερα στο σχολείο! 
Από το πρωί ξεκίνησαν τα τραγούδια και οι χοροί στην αυλή μας. Το τραγούδι του Α1

Το τραγούδι του Α2
Στη συνέχεια παίξαμε με τα μπαλόνια και τα στεφάνια. 

Το παιχνίδι με τα μπαλόνια


Το παιχνίδι με τα στεφάνιαΚαι μετά γίναμε μια ομάδα μεγάλη, το Α1 και το Α2!
Διαβάσαμε το Μαύρο Κότσυφα και τον Άσπρο Γλάρο και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως είναι επικίνδυνο να κρίνεις κάποιον από το χρώμα του. 


Μετά είδαμε την ιστορία της μικρής Αργυρώς και μάθαμε ότι, παρόλο που δεν μπορεί να περπατήσει, μπορεί και χαίρεται τη ζωή όπως ακριβώς κι εμείς... μπορεί και γελάει, παίζει, χορεύει, κάνει ζαβολιές, κολυμπάει...


Ακούσαμε το Τραγούδι των ΧρωμάτωνΕίδαμε και την ιστορία του "Κάτι άλλο", που μας έμαθε ότι θα ζούσαμε πολύ βαρετά αν ήμασταν όλοι ίδιοι!


Μα πιο πολύ μας άρεσε ο μεγάλος αρκούδος, που ήταν τόσο διαφορετικός από τους ανθρώπους που περπατούσαν σε μια πλατεία και το μόνο που ζητούσε ήταν μια αγκαλίτσα ζεστή από τους περαστικούς. Κι ενώ στην αρχή ήταν όλοι διστακτικοί, μόλις έκανε κάποιος το πρώτο βήμα, τότε και όλοι οι υπόλοιποι του χάριζαν την αγκαλίτσα που τόσο είχε ανάγκη.Για το τέλος φυλάξαμε το καλύτερο!
Πήραμε χρώματα και χαρτόνια, ψαλίδια και κόλλες και ... δημιουργήσαμε! 
Και αφού κολλήσαμε τις δημιουργίες μας σ' ένα μεγάαααααλο χαρτόνι, το βάλαμε στον τοίχο για να το βλέπουμε κάθε μέρα και να θυμόμαστε πως ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και μοναδικός, μα όλοι είμαστε άνθρωποι ίσοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου