20.10.14

Πού είναι ο Άρης (Αα,πα,πι)

Επίσημη πρεμιέρα σήμερα για το βιβλίο της Γλώσσας. 


Θυμηθήκαμε στην αρχή την παρέα που θα μας συντροφεύει όλη τη χρονιά στο ταξίδι μας στη Γλώσσα.


Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τις σελίδες 10 και 11 του βιβλίου. Αφού συζητήσαμε για τα πρόσωπα, τα αντικείμενα και τον τόπο της εικόνας διαβάσαμε με μεγάλη ευκολία τι λένε ο Άρης, η πάπια και το παπί.
Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στα 2 κεφαλαία γράμματα (Α και Π) και είπαμε πως θα τα χρησιμοποιούμε στην αρχή των ονομάτων και των προτάσεων (δε χρησιμοποιήσαμε τον όρο "πρόταση", αλλά μιλήσαμε για λέξεις, που αν τις βάλεις στη σωστή σειρά, κάτι έχουν να σου πουν). 
Βρήκαμε λέξεις που αρχίζουν από το γράμμα α και τις φωνούλες πα και πι.
Τα ανακαλύψαμε ανάμεσα σε άλλα γράμματα και φωνούλες.
Ξαναείπαμε για τα φωναχτά και τα σιωπηλά γράμματα
Το α και το ι μπορούν και φωνάζουν δυνατά και δεν έχουν ανάγκη κανένα άλλο γράμμα για να τα ακούσουμε.
Το π (προσοχή!!! θα τους το προφέρετε "π" και όχι "που"), όμως δεν μπορεί να φωνάξει δυνατά, είναι σιωπηλό, και έχει ανάγκη από κάποιο φωναχτό γράμμα για να ακουστεί.
Έτσι φτάσαμε στην ανάλυση των πα και πι.


Στο τέλος φτιάξαμε λέξεις με τα απα και πι με την πλαστελίνη και με τα καρτελάκια που τους μοιράσαμε (τα καρτελάκια θα τα φυλάνε στο κουτί τους στο σχολείο, καλό θα ήταν να τους δώσετε αύριο ένα σακουλάκι για να τα έχουν συγκεντρωμένα).

 Η παρουσίαση Η εργασία για το σπίτιΤα καρτελάκιαΤο Βιβλίο της Γλώσσας θα κάνει παρέα στο Βιβλίο των Μαθηματικών και θα είναι κάθε μέρα στην τσάντα.
Το Τετράδιο Εργασιών θα παραμένει στο σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου