16.9.14

Προγραφική άσκηση

Γνωρίσαμε τους ήρωες του βιβλίου της Γλώσσας σήμερα. Μια παρέα παιδιών που οι διασκεδαστικές τους ιστορίες θα μας συνοδεύουν σε όλη την Α΄τάξη. 
Παίξαμε κιόλας μαζί τους λίγο...


Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με γραμμούλες... Γραμμούλες ίσιες, καμπυλωτές, κυματιστές και κάτι άλλες που σχημάτιζαν γωνίες και στέλναν τα διαστημόπλοια στ' αστέρια και τα καβουράκια στα φύκια της θάλασσας... Για να μάθει λίγο το χεράκι μας να κινείται σωστά πάνω στο χαρτί και να κάνει καλή παρέα με τον κύριο Μολύβι.
Γράψαμε πάλι το ονοματάκι μας και θα το ξαναγράψουμε πάλι ... και πάλι... και θα το γράφουμε κάθε μέρα μέχρι να το μάθουμε καλά!


Τα καταφέραμε τελικά και διαβάσαμε το πρώτο μας βιβλίο στην τάξη και επειδή μας άρεσε πολύ, μπορούμε να το ξαναδιαβάσουμε όσες φορές θέλουμε, εδώ στο blog μας.
 

 Και στο τέλος πήραμε και την πρώτη εργασία μας για το σπίτι!

Από σήμερα ξεκινήσαμε μια περίοδο προετοιμασίας για την ομαλή εισαγωγή των παιδιών στο Βιβλίο της Γλώσσας. Ασχοληθήκαμε με προγραφικές ασκήσεις. Με παρόμοιες ασκήσεις θα ασχοληθούν και στο σπίτι σήμερα καθώς και με την ορθή γραφή του ονόματός τους. 
Τις επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε με τη γραφή και την ανάγνωση γραμμάτων και συλλαβών, τη σύνθεση των πρώτων μας λέξεων, και γιατί όχι, και των πρώτων μας προτάσεων. 
Η περίοδος αυτή θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα. Δε θα χρησιμοποιούμε το Βιβλίο της Γλώσσας όλο αυτό το διάστημα και θα δουλεύουμε με φυλλάδια και τα τετράδια Εργασιών Γλώσσας και Ορθογραφίας (φούξια και γαλάζιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου