16.9.14

Δυσλεξία;;;;;;; Μπορεί! Ε και;


-Μήπως το παιδί μου έχει δυσλεξία;
-Μήπως είναι τεμπέλης;
-Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα;
-Μήπως δεν θα τα καταφέρει;
-Μήπως...
      -Μήπως...
          -Μήπως...
Τα ερωτήματα βέβαια είναι πολλά και σίγουρα εμείς δεν μπορούμε από τώρα, να δώσουμε απάντηση σε όλα. Όμως το ακόμα πιο σίγουρο είναι ΜΑΖΙ θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει -αν προκύψει- με το παιδί σας.       Ακόμα όμως και στην περίπτωση που κάποιο παιδάκι έχει δυσλεξία, αυτό δε σημαίνει ότι το παιδί είναι τεμπέλης ή δεν είναι έξυπνο ή δεν θα καταφέρει τίποτα στο σχολείο ή ακόμη και στη μετέπειτα ζωή του. 
              ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...
     Ίσως καταφέρει πολλά  στη ζωή του όπως τόσοι και τόσοι σπουδαίοι δυσλεκτικοί όπως ο Leonardo da Vinci, ο Αϊστάιν κ.α γιατί το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου που χρησιμοποιούν, τους κάνει να βλέπουν τα πράγματα από μια άλλη οπτική και να βρίσκουν λύσεις στα πράγματα που ο κοινός νους δεν μπορεί να σκεφτεί.
     Το δυσλεκτικό παιδί δεν είναι "τεμπέλικο", ούτε "χαζούλικο". Απλά μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο και με περισσότερη προσπάθεια. 

         Στο χέρι μας πάντως είναι να μην είναι η σχολική εμπειρία ένα μ α ρ τ ύ ρ ι ο γι' αυτό, αλλά ένας χώρος που θα νιώθει ότι το αγαπούν και μπορεί να εξωτερικεύσει και να αναπτύξει και άλλες ικανότητες που σίγουρα διαθέτει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου